Boyabat ilçesinde bir üretici geçtiğimiz yıl başladığı topraksız tarım teknolojisiyle çilek üretiminden bu yıl 20 ton rekolte bekliyor.
Boyabat ilçesi Cemalettin köyünde hizmete giren Altın Kardeşler Çilek tesisi, şimdilik ilçenin çilek ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan tesiste topraksız çilek üretimi gerçekleştiriliyor. Hindistan cevizi kabuğu liflerinden oluşan özel maddede yetiştirilen Sabrina ve Festival ırkı çilekler koku ve tadıyla büyük ilgi görüyor.
ÜRETİMİ DAHA DA BÜYÜTMEYİ PLANLYORUZ
Firma sahibi Hayrettin Altın, İstanbul’dan iki yıl önce memleketine döndüğünü ve aile fertleri ile bu işe başladığını söyledi. Hayrettin Altın, “Memleketimizi seviyoruz. Burası da bizim köyümüz. Çocukluğumuz burada geçti, belli bir yaşa kadar burada yaşadık. 20 yıldır İstanbul’daydık. Köyümüze bu güzel yatırımla geri döndük. Daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Şu anda ikinci yılımız.
TOPRAKSIZ TARIM, ANA MADDE HİNDİSTAN CEVİZİ KABUĞU
Hindistan cevizinin kabuğundan elde edilen kokopit malzemesinden, topraksız tarım teknolojisiyle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Toprakta yetişen çilekten sadece bir kez ürün alırken, topraksız üretimde birden fazla hasat yapılabiliyor. Seramız otomasyon sistemiyle kontrol ediliyor. Tabi bu arada memleketimizde istihdam oluşturmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Ürünlerimizi şimdilik sadece Boyabat geneline veriyoruz. Sezona yeni başladık. Bu yılki hedefimiz 20 ton ürün elde etmek” dedi.
Vitrin Haber